Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL optiMist

OptiMist ovlaživač je adijabatski evaporativni hladnjak koji raspršivanjem vode u male kapljice, omogućava ovoj drugoj da spontano ispari, oduzimajući toplotu od vlažnog vazduha, koji se istovremeno hladi.

Sistem se sastoji od ormana, unutar kojeg se nalazi pumpa sa klapnom i ventilom, sa pritiscima do 15 bara za distribuciju vode, koja se ugrađuje u jedinicu za obradu vazduha.

Sofisticirani sistem upravljanja kojim upravlja pCO, koji kombinuje delovanje pretvarača (koji reguliše brzinu, a samim tim i protok pumpe) i dva solenoidna ventila, koji aktiviraju samo mlaznice koje su neophodne, omogućavajući sistemu da rade uvek na optimalnom pritisku u širokom opsegu protoka.

Dva elektromagnetna ventila (unutar ormarića) dele distribuciju na dva nezavisna koraka, koji mogu biti istovremeno prisutni na istom stalku (delujući jedan za drugim uzastopno) formirajući dva koraka kontinuirane modulacije, ili se mogu razdvojiti u dva različita distributivna sistema, svaki sa jednim korakom, snabdevajući dve različite oblasti.

Ovo je tipičan slučaj primene ovlaživanja + direktnog adijabatskog hlađenja u ulaznom kanalu i indirektnog adijabatskog hlađenja u izlaznom kanalu, sa izmenjivačem toplote između dve jedinice za tretman vazduha.

Orman OptiMist je dostupan u sledećim kapacitetima: 50, 100, 200, 400, 800 i 1000 l/h.

Distributivni sistem se može izabrati sa velike liste dostupnih kodova, u zavisnosti od veličine kanala i potrebne atomizacije. OptiMist se može koristiti sa demineralizovanom vodom, ali i sa vodovodnom vodom, sve dok se uređaj češće čisti.

Praktične prednosti uređaja:

  • dve oblasti koje se mogu kontrolisati pomoću jednog ormarića, bez potrebe za sekundarnom kontrolnom pločom
  • idealno za primenu direktnog i indirektnog hlađenja isparavanjem
  • ušteda energije i mogućnost smanjenja vremena korišćenja mehaničkog hlađenja
  • inverter koji omogućava tačnu i efikasnu modulaciju
  • dva koraka modulacije za povećanje tačnosti
  • aplikacija u jednoj oblasti – odvodni ventili i ciklusi ispiranja kako bi se izbegla stagnacija vode
  • korišćeni sterilni materijali koji ne doprinose rastu bakterija
  • može se koristiti sa demineralizovanom vodom, omekšanom vodom ili vodom iz mreže

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL optiMist“