Industrija

Veliki broj procesa proizvodnje ili prerade zahteva kotrolisanu relativnu vlažnost vazduha kako bi se osiguralo da povišena vlažnost ne bi negativno uticala na materijale i sirovene koje se koriste u proizvodnji. Neki primeri uključuju obradu papira, drva, keramike, stakla, farmaceutskih proizvoda i elektronskih proizvoda.
Nekontrolisana vlažnost vazduha negativno utiče na kvalitet, funkcionalnost i performanse mnogih od tih materijala i komponenti, sigurnost i postojanost, kao i na troškove celokupnog procesa i tržišnu vrednost.
Efektivno kontrolisanje vlage može drastišno poboljšati operativne troškove i kvalitet proizvoda.

 

Primeri primene:

– Elektronska industrija:

Električna i elektronska oprema je veoma osetljiva i u uslovima nekontrolisane vlažnosti može doći do ozbiljnih oštećenja materijala.
Povišena vlažnost dovodi do korozije delova i zalemljenih spojeva i može uzrokovati kratak spoj, varničenje i strujni udar. To dovodi do kvarova uređaja, zaustavljanje proizvodnje i stalno održavanje.
Korištenjem odvlaživača možete kontrolisati vlažnost vazduha i samim tim izbeći pomenute probleme i znatno smanjiti troškove prilikom proizvodnje i održavanja.

– Farmaceutska industrija:

Farmaceutski proizvodi su među najosjetljivijima na varijacije vlage i temperature. Sastav i kvalitet praškova, tableta, kapsula i tečnosti može značajno biti izmenjen zbog malih varijacija relativne vlažnosti vazduha.
Korišćenjem odvlaživača vazduha postižu se optimalni uslovi za proizvodnju, preradu i skladištenje farmaceutskih proizvoda i za zaštitu opreme.

Neki procesi proizvodnje zahtevaju isušivanje ili sušenje materijala, na primer sušare, pranje materijala, prerada drva.
U tim slučajevima, kapacitet odvlaživača određuje se prema količini vode koja se mora kondenzovati tokom određenog vremenskog perioda. Taj je proces znatno efikasniji od sistema sušenja pri visokih temperaturama, čime se ušteda energije može povećati i do 60%.

Odvlaživači vazduha se mogu instalirati u samim pogonima ili u tehničkim prostorijama odakle se može sprovesti kanalski sistem.
Relativna vlažnost vazduha se može automatski kontrolisati uz pomoć higrostata koji omogućava samostalan rad uređaja.

U procesima gdje je potrebno kontrolisati i temperaturu, dostupni su industrijski modeli za kontrolisanje vlažnosti i temperature istovremeno.

Sa iskustvom stečenim tokom godina i kvalifikovanom tehničkom službom, možemo pružiti rešenja prilagođena posebnim zahtevima i potrebama klijenata.

 

Korpa
Prijavi se

Još uvek nema naloga?

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Prodavnica