Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL chillBooster

ChillBooster je adijabatski atomizer koji koristi hlađenje isparavanjem, za hlađenje vazduha pre nego što ga koriste kondenzacione jedinice kao što su rashladni uređaji ili suvi rashladni uređaji.

Atomizacija vode u mikrometričkim kapljicama favorizuje spontano isparavanje, koje oduzima deo toplotne energije potrebne za samo isparavanje iz okolnog vazduha, snižavajući njegovu temperaturu (svaki kilogram vode koji isparava apsorbuje 0,69 toplotnih kV iz vazduha).

Dovođenje vazduha blizu njegove temperature vlažnog termometra znači da se tokom leta njegova temperatura snižava za približno 10-15°C uz posljedično smanjenje radnog opterećenja potrebnog od kondenzacione jedinice (čilera), a samim tim i značajnu uštedu energije u smislu pošteđenih električnih kV.

ChillBooster se u suštini sastoji od ormara sa pumpom za pritisak (10 bara) i sistema mlaznica montiranih na čelične kolektore koji se raspoređuju oko kondenzacione jedinice.

Atomizacija se dešava protiv strujanja, tako da kapljice, usisane ventilatorom čilera , prate dužu rutu i ​​imaju više vremena da ispare. Na ovaj način se vazduh hladi i razmena toplote se povećava u dubinu. Deo kapljica će navlažiti poklopce baterije, apsorbujući toplotu, a zatim isparavajući, povećavajući tako razmenu toplote.

ChillBooster se može koristiti tokom leta, za maksimalnu uštedu energije, ili se može koristiti za smanjenje vrhova maksimalnog opterećenja tokom vrućih dana, kako bi se maksimizirala efikasnost rashladnog uređaja. Kao i za aplikacije za naknadnu ugradnju, efekat chillBoostera možete uzeti u obzir i tokom faze planiranja, odabirom najmanjeg, najjeftinijeg rashladnog uređaja sa najnižom potrošnjom energije.

ChillBooster je dostupan u kapacitetima: 100, 500 i 1000 l/h.

Mlaznice imaju kapacitet od 5 – 7,5 – 15 l/h.

ChillBooster se može koristiti i sa demineralizovanom vodom i sa vodovodnom vodom, pod uslovom da provodljivost ove poslednje nije manja od određenih vrednosti.

Praktične prednosti uređaja:

  • ušteda energije 
  • jednostavan za instalaciju i upotrebu
  • jednostavno kontrolišite chillBooster pomoću daljinskog za uključivanje/isključivanje
  • fleksibilan oblik i kapacitet distributivnog sistema zahvaljujući veoma širokom spektru dostupnog pribora
  • upravljanje elektromagnetnim odvodnim ventilima za odvod cevovoda

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL chillBooster“