Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL humiFog direct

humiFog direct je novo rešenje kompanije CAREL u potpunosti posvećeno ambijentalnom adijabatskom vlaženju.

humiFog direct je raspršivač visokog pritiska koji generiše konstantan pritisak vode od 70 bara. Zahvaljujući novim ventilacionim glavama, voda se raspršuje u veoma fine kapljice koje se distribuiraju u okolini. Snažan protok ventilatora pogoduje spontanoj apsorpciji atomizacije u vazduhu. Relativna vlažnost se može kontrolisati gde god je to potrebno i prednosti evaporativnog hlađenja se mogu iskoristiti, „apsorbujući“ toplotu koju proizvode mašine unutar proizvodnih lokacija i smanjujući temperaturu uz veoma nisku potrošnju energije.

U kontrolnom ormaru se nalazi sve što je potrebno. Pored pumpe i elektronskog kontrolera, sadrži i ventile za aktiviranje i odvod za kola koja napajaju različite zone. Vreme ugradnje i troškovi su svedeni na minimum, jer više nije potrebno ožičenje na licu mesta. Higijena sistema je zagarantovana automatskim ciklusima ispiranja i upotrebom demineralizovane vode, distribucijom čiste i sveže vode u svakom trenutku. Zahvaljujući novoj generaciji kontrolera cpHC, humiFog direct je vrhunski proizvod u poređenju sa svim proizvodima konkurenata po pitanju funkcija povezivanja.

Veb server omogućava pristup kompletnoj funkcionalnosti mašine iz udobnosti vašeg računara, tableta ili pametnog telefona. Ako je umesto toga jedinica deo sistema koji kontroliše spoljni nadzor ili sistem automatizacije zgrade, Modbus i Bacnet protokoli su već ugrađeni i dostupni za komunikaciju preko serijskog i Ethernet porta.

Daljinsko upravljanje je takođe moguće omogućavanjem usluge tERA.

humiFog direct postaje najbolje rešenje za kontrolu relativne vlažnosti u industrijskim aplikacijama kao što su papir, štampa, drvna industrija, ili u aplikacijama koje imaju za cilj očuvanje robe i u podrumima barika.

Praktične prednosti uređaja:

  • Lakoća instalacije
  • Upravljački orman, nove ventilacione glave i kompleti creva za brzo spajanje omogućavaju izuzetno lako uređenje sistema
  • Niska potrošnja energije
  • Spontano isparavanje kapljica vode u vazduhu uklanja osetljivu toplotu iz okoline (0,69 kV za svaki litar vode koja ispari), sa samo 4 V električne energije po litru atomizovane vode.
  • Vrhunska higijena
  • Automatski postupci ispiranja i punjenja i priključci na sisteme za prečišćavanje vode pomoću reverzne osmoze uvek distribuiraju svežu i čistu vodu u ambijentu
  •  Lokalno praćenje sistema preko računara, tableta i pametnog telefona, zahvaljujući integrisanom Veb serveru
  • Komunikacija sa glavnim sistemima za automatizaciju zgrada je olakšana zahvaljujući Modbus i BACnet komunikacionim protokolima, kako na serijskom portu tako i na Ethernet portu

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL humiFog direct“