Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL MC Multizone

MC multzone je atomizirajući adijabatski ovlaživač koji koristi energiju komprimovanog vazduha za atomizaciju vode u mikrometričke kapljice.

Sistem se sastoji od kabineta opremljenog elektronskim kontrolerom i displejom interfejsa, koji zahvaljujući dve nezavisne mreže cevi za vodu i vazduh napaja mlaznice u optimalnim uslovima protoka i pritiska. Unutar mlaznice, energija vazduha se koristi za stvaranje emulzije vode sa kapljicama prečnika od približno 10 µm, omogućavajući brzu apsorpciju.

Ova karakteristika čini MC najpogodnijim proizvodom za ugradnju direktno u okolinu, za upotrebu u tekstilnoj industriji i preradi drveta i papira, u podrumima i u rashladnim prostorijama, gde je komprimovani vazduh skoro uvek dostupan. Međutim, u odsustvu već postojećeg voda za komprimovani vazduh, takođe je korisno instalirati MC sistem opremljen namenskim vazdušnim kompresorom.

MC se takođe može ugraditi u kanal, sve dok ima dovoljno prostora za upijanje mlaza atomizovane vode.

MC se može koristiti i sa demineralizovanom vodom (da bi se izbeglo slanje soli u okolinu) i sa vodom iz mreže: mlaznica je opremljena sa posebnom iglom za čišćenje unutra, koja se periodično aktivira pomoću opruge, koja čisti otvor od svih naslaga mineralnih soli. Zahvaljujući elektromagnetnom ventilu za odvod vode koji se nalazi na kraju linije, moguće je isprazniti jedinicu u stanju mirovanja i povremeno je prati. U korist higijene, isporučuje se i UV lampa (opciono), koja se instalira odmah uzvodno od kabineta.

MC je dostupan sa ormanom od 60 l/h ili 230 l/h.

Možete koristiti glavno/sekundarno rešenje kada želite da dodate još jednu oblast sa nezavisnom zadatom tačkom (do 6 oblasti) ili kada želite da povećate kapacitet vlaženja (preko 230 l/h) u jednoj oblasti.

Mlaznice su dostupne u različitim kapacitetima: 2,7 – 4,0 – 5,4 – 6,8 – 10,0 l/h. Izbor mlaznice zavisi od toga kako želite da podelite ukupan kapacitet ovlaživanja.

Praktične prednosti uređaja:

  • veoma fina emulzija voda-vazduh, pogodna za vlaženje i direktno hlađenje u okolini zahvaljujući brzoj apsorpciji
  • mogućnost korišćenja glavnog/sekundarnog, za povećanje kapaciteta za aplikacije u više oblasti
  • mogućnost izbora veličine mlaznice kako bi se bolje podelilo opterećenje vlaženja
  • mlaznica sa iglom za samočišćenje
  • može se koristiti i sa vodom iz mreže

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Profesionalni ovlaživač vazduha CAREL MC Multizone“