Novo

Generator ozona – ozonizator TROTEC AIROZON® 10000

0 out of 5

Profesionalno rešenje za dezinfekciju vazduha u prostorijama i neutralisanje neprijatnih mirisa.

Škole, vrtići, hoteli ili javne ustanove, prevozna sredstva i ostalo, mogu predstavljati žarišta brzog širenja klica zbog velike fluktuacije ljudi. Na takvim mestima posebno treba primeniti efikasne higijenske mere kako bi se okolina održala što čistijom. Međutim, naučna istraživanja potvrđuju da tradicionalne metode čišćenja ovde nisu baš efikasne. Pored toga, za njih je potrebno puno vremena, osoblja i hemikalija, i ne može se sa sigurnošću potvrditi da su teško pristupačna područja u potpunosti dezinfikovana.

Jedna od najbržih i najefikasnijih metoda dezinfekcije površina i vazduha u zatvorenom prostoru je profesionalna Airozon® ozonacija. Sa dezinfektorom za dezinfekciju Azorozon® 10000, sva područja u radijusu za tretiranje mogu se kontinuirano izlagati naročito reaktivnoj koncentraciji ozona, što rezultira brzim oksidativnim raspadom zaraznih mikroba. Tretman sa Airozon®10000 obezbeđuje pouzdano ubijanje patogenih virusa i bakterija i podjednako je efikasan protiv plesni, mikroba i štetnih kancerogenih i alergenih  mikroorganizama.

Primeri primene Airozon® 10000:

-Sterilizacija i neutralizacija mirisa hotelskih soba, apartmana za odmor ili drugih prostorija sa čestim promenama popunjenosti, kao i sanitarnih prostora;

-Eliminacija mikroorganizama i virusa na površinama i u vazduhu;

-Pročišćavanje vazduha u zatvorenom prostoru i dezinfekcija automobila, kampera ili jahti;

-Uklanjanje mirisa nakon požara ili poplava.

Airozon® 10000 se takođe može koristiti za efikasno neutralizovanje  mirisa:

Miris paljevine nakon požara i miris hemikalija u sobama, nameštaju, tekstilu…

Mirisi plesni ili buđi, naročito nakon havarija (poplava)

Tvrdokorni mirisi nakon požara na kablovima

Mirisi laka, lepka, boje…

Fekalni mirisi

Mirisi životinja

Otpadni mirisi aminokiselina i proteina sa azotom i sumporom itd.

Zašto je Airozon® ozoniranje tako efikasno?

Ozon je jedan od najmoćnijih prirodnih sterilizatora u svetu i, zahvaljujući svojim baktericidnim, virucidnim i sporicidnim dezinfekcijskim svojstvima, predstavlja efikasno sredstvo za eliminaciju mikroorganizama kao što su bakterije, spore ili virusi. U prirodi se ozon stvara u višim slojevima vazduha sunčevim ultraljubičastim zračenjem i blizu zemlje kao posledica udara groma. Vazduh i voda se neprekidno čiste ovim prirodnim ozonom. Najveće prirodne koncentracije ozona nalaze se na morskoj obali ili u alpskim i šumskim predelima – mestima gde se automatski osećate svežije.

Opis

Protok vazduha: 500 m3/h

Izlaz ozona: max 10.000mg/h

Mrežni priključak: 230 V/50 – 60 Hz

Maksimalna ulazna snaga: 230W

Nominalna potrošnja struje: 1,5A

Preporučena fuzija: 10A

Utikač: CEE 7/7

Dužina kabla: 1,7m

Dimenzije: 460x310x320mm

Težina: 8kg

Tajmer, brojač radnih sati.