Mali servis klima uređaja kapaciteta 9 i 12kBTU/h

4.000,00 рсд

Mali servis klima uređaja se radi jednom godišnje a ponegde i dva puta što zavisi od toga koliko se koristi i kakva je mikro-klima na toj lokaciji. To su najčešće manji poslovni prostori tipa frizerski salana, butika, mesara, pekara, salona za negu lepote, prodavnica mešovite robe, stomatoloških ordinacija, apoteka i slično. Najčešće se servis vrši u proleće ili u jesen.Traje od 30 do 45 minuta i podrazumeva proveru pritiska i temperature u sistemu i u ciklusu hlađenja i u ciklusu grejanja. Ovo je vrlo važan deo servisa i tek ako su parametri normalni može se pristupiti čišćenju klima uređaja. Veliki broj majstora ne uradi ovaj test na adekvatan način što ostavlja mogućnost da kasnije dođe do većeg kvara. Ukoliko parametri nisu u redu mora se dijagnostifikovati vrsta i obim neispravnosti tj.kvar klima uređaja. U tom slučaju nema svrhe raditi čišćenje i dezinfekciju uređaja dok se ne otkloni kvar. Zatim se uređaj dopunjuje gasom do 100g ukoliko je to potrebno. Ukoliko fali više gasa (što se utvrđuje pri kontroli pritiska) onda je jasno da se radi o neispravnosti klima uređaja pa se tj. da spojevi nisu dobro povezani ili da postoji neko začepljenje unutar sistema ili su ventili neispravni i tome slično.

Ako uređaj radi normalno može se pristupiti čišćenju klima uređaja. Najpre se skida poklopac maske UJ i vade filteri a zatim se skida i maska tj. panel UJ. Sve do se pere i dezinfikuje. Zatim se čisti saće UJ sa odmašćivačem i četkom mehanički jer se prljavština skuplja na površini saća. Sve to se ispira vodom čime se ujedno proverava protočnost odvoda kondezata UJ. Zatim se saće dezinfikuje dezinfekcionim sredstvom. Nakon toga UJ se ponovo sklapa.

Time je ova operacija završena i ostaje samo da se klijentima daju potrebna uputstva i sugestije oko načina korišćenja i održavanja klima uređaja.

Pregled korpe

Opis

Termin za izvršenje usluge se dogovara putem mejla office@klimabgsolutions.com

Usluga se plaća 100% avansno.

 

Dodatne informacije

Kapacitet [BTU/h] kućnih klima

,

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Mali servis klima uređaja kapaciteta 9 i 12kBTU/h“