Top za grejanje na mazut – IDS 45 Trotec

Profesionalni top za grejanje na mazut IDS 45 Trotec proizvodi čistu toplotu na licu mesta. 

Pogodan je za brzo i jednostavno zagrevanje skladišta, radionica, gradilišta, plastenika ili štale. Zahvaljujući integrisanom uljnom gorioniku sa Danfoss® pumpom, radi ekonomično i efikasno u svakoj primeni grejanja.  Kućište je dvoslojno i sa svojim zaštitnim premazom obezbeđuje optimalnu zvučnu izolaciju dok istovremeno minimizira površinsku temperaturu spoljašnjeg kućišta. IDS 45  je dodatno opremljen elektronskim hvatačem plamena, sigurnosnim termostatom za zaštitu od pregrevanja, potpuno automatskim naknadnim hlađenjem i izmenjivačem toplote otpornim na visoke temperature. Za duže primene grejanja, grejač, pored integrisanog rezervoara za gorivo, može da se poveže i na spoljni rezervoar za ulje. Može se priključiti i konektor za crevo i crevo za vazduh dužine 7,6 metara, kao i dvosmerni razvodnik creva za spajanje dva creva.

Topovi za indirektno grejanje na ulje serije IDS su idealni za prostorije u kojima je ventilacija moguća samo u određenoj meri, a koje koriste ljudi ili životinje. Dobar su izbor za ubrzanje sušenja građevinarstva kao i u prostorijama gde postoji opasnost od požara usled zapaljivih materija. Gorivo se izvlači iz rezervoara pomoću pumpe, dovodi do radnog pritiska i u završnoj fazi se raspršuje u komoru za sagorevanje preko mlaznice raspršivača kao mešavina vazduh-gorivo, gde zatim sagoreva. Vazduh koji se zagreva je potpuno izolovan od komore za sagorevanje. Kod indirektnih topova za grejanje na ulje vazduh predviđen za grejanje uvlači se istim ventilatorom kao i vazduh za sagorevanje ali se vodi odvojeno pored povećane površine komore za sagorevanje, izmenjivača toplote, kako bi se tamo mogao zagrejati bez mešanja sa dimnim gasom. Proizvodi sagorevanja odvode se napolje preko dimnjaka a topli vazduh širi se kroz izlazni otvor. Da biste dobili čistu i suvu toplotu, preporučujemo upotrebu indirektnog topa za grejanje.  Proizvodi sagorevanja i oslobođena vodena para ne ulaze u vazduh prostorije ako je na dimnjaku uređaja montiran odgovarajući odvod dimnih gasova, koji vodi dimne gasove van prostorije.

Primena:

 • Grejanje radionica
 • Grejanje štala
 • Kontrola temperature skladišnih objekata
 • Grejanje unutrašnjih prostora gradilišta
 • Čist topli vazduh za festivalske šatore ili izložbene sale
 • Grejanje staklenika ili staklenika od folije
 • Za grejanje unutrašnjih prostora, izduvni vazduh iz uljnog grejača se može izbaciti iz prostorije postavljanjem dimne cevi na inok dimnjak IDS 45 i izvođenjem napolje

 IDS 45 omogućava grejanje preko creva za topli vazduh. Priključak za crevo je opciono dostupan na zahtev kao dodatni deo. Postoji i dvovodni razvodnik creva za istovremeno grejanje na dva mesta. A za duži kontinuirani rad, umesto korišćenja integrisanog rezervoara, može se koristiti spoljni rezervoar za ulje. Komplet za povezivanje dostupan je kao opcioni deo dodatne opreme.

Praktične prednosti:

 • Integrisani uljni gorionik sa Danfoss® pumpom
 • Elektronska zaštita plamena
 • Termostat za pregrevanje
 • Komora za sagorevanje od nerđajućeg čelika
 • Izmjenjivač toplote
 • Potpuno automatsko naknadno hlađenje
 • Kućište sa dvostrukim zidovima za optimalnu zvučnu izolaciju i izolaciju
 • Integrisani rezervoar za gorivo
 • Pogodan za potpuno automatsku primenu sa eksternim termostatom ili prekidačem za tajmer
 • Prethodno zagrevanje ulja (opciono)
 • Priključak za vazdušno transportno crevo

Pogodno za sušenje gradilišta, podruma i vlažnog zida. Svi topovi za grejanje na ulje serije IDS su pogodni za brzo i ekonomično sušenje vlažnog zida, posle obilnih padavina, oluja, poplava ili pucanja cevi  zbog svoje ogromne količine vazduha za grejanje i istovremeno niske potrošnje ulja.

Availability: Dostupno kao narudžbina na zahtev Kategorije: , Oznake: , , , ,
Brend: TROTEC

Opis

Brzina protoka vazduha Maks. [m³/h]

2.500

Nominalni unos toplote Maks. [kW]

58.6

Nominalna toplotna snaga Maks. [kW]

52.5

Povećanje temperature Maks. [°C]

66

Mrežni priključak

230 V/50 Hz

Potrošnja struje [A]

3.8

Ulazna snaga [kW]

0.85

Kapacitet grejanja [kW]

52.5

Dužina kabla [m]

1.2

Potrošnja ulja Maks. [l/h]

5.59

 Rezervoar sadržaj u [l]

65

Prečnik priključak na dimnjak [mm]

150
Nivo buke udaljenost 1 m [dB(A)] 72
Dimenzije (pakovanje nije uključeno) DxŠxV mm 1.310x510x965
Težina (pakovanje nije uključeno) 81 kg

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Top za grejanje na mazut – IDS 45 Trotec“